Hos Tak i Norr får du som kund hjälp med allt som rör renoveringar, rengöring och nya ytskikt av gamla tak. Här är du i trygga händer och kan känna dig säker på att jobbet blir ordentligt och fackmannamässigt gjort.

Förr eller senare kommer dagen för alla fastighetsägare när taket börjar se slitet ut, har pannor som trillat ner eller tappat sin forna glans över lag. Att lägga ett helt nytt tak är en kostsam investering, men är inte alltid nödvändig. I de flesta fall räcker det med att trasiga och nedgångna takpannor byts ut följt av en ordentlig rengöring och en ny slityta kan målas på.

Allt är beroende av hur skicket är på undertaket, det vill säga rote, papp eller skiva

– Ett välskött tak med rätt underhåll håller oftast en husägares livslängd. Många gånger har gamla takmaterial dessutom bättre grundkvalitet än vad nya har. Att de sen tappar sin slityta och glans efter år av utsatthet i väder och vind är naturligt. Precis som vi underhåller och målar fasader för att det ska skydda, kan vi göra samma sak med taken.

Därför är det viktigt med underhåll innan den stora investeringen för ett takbyte är ett måste.

Ett takarbete börjar med att takytan rengörs grundligt från smuts, svamptillväxt och sporer.

Inga kemikalier utan varmt vatten är det som gäller. Eventuella trasiga pannor byts, därefter behandlas taket med ett ytskikt som passar till alla färger och typer av takunderlag. Det vill säga både betong, eternit och plåttak.

Vi arbetat fram en stor kundkrets och nya jobb kommer ofta via rekommendationer från nöjda kunder, men alltid när vi jobbar i bostadsområden är det många som blir nyfiken och intresserade. De är många som inte känner till att det går att måla takpannor också.

Miljön i fokus

Att arbeta miljövänligt är en viktig riktlinje för oss. Av den anledningen använder vi endast ISO certifierade produkter, som är helt och hållet miljövänliga för såväl tak som fasadarbeten.

Dan Burstedt VD Tak i Norr