Med en takbehandling blir taket som nytt igen och återfår sin forna glans.
När pannorna är tvättade och rena kontrolleras att alla pannor är hela och eventuellt trasiga byts ut. Därefter appliceras ett nytt ytskydd. Ytskyddet finns i flera olika kulörer. Med ett nytt ytskydd blir pannorna som nya och ger samma skydd som nya pannor skulle ge.

Hur går en takbehandling till:

  • 1. Takytan rengörs. Här används en speciellt framtagen högtrycksteknik och med en miljöriktig metod rengörs pannorna djupt ner i porerna helt utan kemikalier.

  • 2. Moss och algbehandling av taket som dödar alla eventuella sporer som kan finnas djupt nere i pannorna, detta för att ingenting ska kunna växa underifrån och för att kunna ge längsta garanti.

  • 3. Ytan beläggs med lager ett. Porerna fylls med en färgad akrylmassa med speciella bindemedel och återförsluter ytan och motverkar att pannan tar åt sig fukt och smuts. Förseglingen förstärker även pannan som med åren blivit mer porös.

  • 4. Pannan beläggs med lager två. Som ett sista steg i behandlingen får takpannorna en beläggning som ger taket en slitstark och vattenavvisande yta. Takpannorna får en härlig färg och ges ett ytskikt med enastående egenskaper som andas, är väderbeständigt, flexibelt och vattenavvisande.

Före - TakbehandlingFöre - Takbehandling